Roladki_schab_home

Roladki ze schabu

Kolejna niedziela, więc kolejna odsłona schabu. Dziś mniej klasyczna wersja 🙂

Składniki:

– około 600g schabu wieprzowego

– paczka boczku wędzonego

– ser żółty

– ½ kg pieczarek

– cebula

– sól

– pieprz

– przyprawa do mięs

Roladki_schab_składniki_przepis
Roladki_schab_przygotowanie_przepis

Przygotowanie:
1. Na patelni na niewielkiej ilości podsmażamy cebulkę do zeszklenia.

2. Dodajemy pokrojone pieczarki, odrobinę soli i pieprzu i dusimy do miękkości.

3. Schab kroimy na cienkie kotlety i rozbijamy tłuczkiem.

4. Schab solimy, pieprzymy, posypujemy przyprawą do mięs.

5. Na każdym kotlecie układamy boczek, ser żółty i łyżkę pieczarek.

6. Kotlety zawijamy i spinamy wykałaczkami.

7. Smażymy roladki na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony, a następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości około 30 minut.

Posted in Przepisy smaczneGO!.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *