kotlet_schabowy_ziemniaki_mizeria_home

Kotlet schabowy z ziemniaczkami i mizerią

Nadeszła niedziela. Zastanawiacie się co zrobić na obiad. I wtedy najczęściej na nasze stoły trafia klasyk – Schabowy z ziemniaczkami i mizerią. U nas dziś też wkracza ten „Król niedzielnych obiadów”. Mimo, iż zdecydowana większość z Was już go robiła wrzucamy przepis dla tych co będą się z nim mierzyć pierwszy raz 😉

 

Składniki:

– 500g schabu wieprzowego bez kości

-sól

– pieprz

– przyprawa do mięs

– jajko

– bułka tarta

Przygotowanie:

1. Schab kroimy na nie za grube kotlety, rozbijamy i delikatnie solimy.

2. Roztrzepujemy jajko, bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i przyprawą do mięs.

3. Kotlety moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

4. Smażymy z obu stron na złocisty kolor.

I w ten prosty sposób tradycyjny niedzielny obiad już jest gotowy 🙂

kotlet_schabowy_ziemniaki_mizeria_przepis

Posted in Przepisy smaczneGO!.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *