fasolka_szparagowa_z_wołowina_i_makaronem_home

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Potrzebujesz sytego obiadu? Właśnie za chwilę przedstawimy dla Ciebie świetną propozycję kalorycznego posiłku, tj. fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem 🙂

Składniki:

– 600g fasolki szparagowej

– 500g mięsa mielonego wołowego

– około 200 g makaronu farfalle

– pomidory z puszki

– papryka kolorowa

– mała cebula

– przyprawa do mięs

– papryka słodka

– sól

– pieprz

fasolka_szparagowa_z_wołowina_i_makaronem_przed_przepis

fasolka_szparagowa_z_wołowina_i_makaronem_po_przepis













Przygotowanie:

1. Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy.

2. Gotujemy makaron i odstawiamy.

3. Na patelni podsmażamy chwilkę cebulę i dodajemy mięso mielone.

4. Po około 10 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy około 5 minut.

5. Następnie dodajemy pomidory z puszki, a po około 5 minutach fasolkę szparagową.

6. Na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i gotujemy około 5 minut.

I w ten sposób niecodzienny pomysł na fasolkę szparagową gotowy.


Smaczkuj!

fasolka_szparagowa_z_wołowina_i_makaronem_przepis

Posted in Przepisy smaczneGO!.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *